expozitie de arta din cadrul “Tea & Coffee Festival”, la Bell’Agio Casa

Tea, Cofee & ART

Avem plăcerea de a vă invita sâmbătă 6 octombrie 2012,  intre orele 15:00-16:00, la vernisajul expoziției “Tea, Cofee & ART”. Vernisajul va face parte din cadrul Festivalului “Tea & Coffe” iar locația expoziției va fi Bell’Agio Casa din strada Uranus-Calea Rahovei nr. 157 D, sector 5, București.

Perioada expoziției   5-7 octombrie 2012

Obiceiul vietii cosmopolite a Orientului si Occidentului Europei, si nu numai, servirea ceaiului sau a cafelei creaza un prilej de intalnire intre rude, sau pur si simplu intre prieteni, dar pe langa aceste simple intalniri, cele doua licori fascineaza omenirea prin gustul si efectele terapeutice, incantandu-i in acelasi timp pe artistii vizuali dornici sa descopere noi procedee tehnice.
Festivalul ”Tea & Coffee” reuneste pe simeze creativitatea, profesionalismul si calitatea artei romanesti contemporane. In acest an pasii Fortunei se indreapta spre tinerii studenti si absolventi ai Universitatilor de Arte, dar si spre cei care participa in mod constant la crearea unei vieti cultural-artistice a capitalei, dand un suflu nou si in acelasi timp original unei lumi prea ancorate in viteza cotidianului.
Cristina-Mihaela Radulescu, Alina Manole, Cosmin Matei, Andreea Dosinescu, Rares Kerekes, Laura Mihalca, Ana Andronic, Razvan Stanciu, Cristian Crestincov si Petre-Emanuel Ghergu, artistii vizuali cu participari constante la expozitii de grup si expozitii personale, prezenti in acest an la Festivalul ”Tea & Coffee”, creaza cu maxim profesionalism si daruire un mod de viata propice artei de buna calitate.

 Cristina-Mihaela Radulescu propune subiecte pretext mereu actuale, legate de viata si framantarile omului din secolul XXI. Imbinand tehnica picturii in ulei cu stapanirea cromaticii, artista trece de la idei la concretizarea lor prin intermediul formelor si a compozitiilor plastice creand lucrari echilibrate si pline de originalitate.
Alina Manole, fiind un artist vizual complet si complex, cu un discurs plastic coerent si constant, uimeste publicul prin aparitia si stapanirea unui stil propiu, inconfundabil, dominat de experienta vasta in domeniul graphic design-ului si al picturii de sevalet. Compozitiile echilibrate si armonioase sunt supuse tuselor gestuale si elementelor de limbaj plastic oferind artei contemporane romanesti originalitate si spontaneitate.
Cosmin Matei tanar grafician cu o bogata experienta pe simezele bucurestene, aduce in prim plan opera danteniana ”Divina comedie”, transpusa, de aceasta data, in modernitate. Gravurile sale ofera publicului o perspectiva ampla a ”Infernului” – una dintre cele trei parti ale operei ”Divina comedie”. Compozitiile clare, echilibrate, completate de textul unor canturi din opera, si subliniate de cromatica – artistul folosind non culoarea negru si culoarea rosu – pe un fundal ce intra intr-un puternic contrast, aduc lucrarilor sale o nota de originalitate, creand, astfel, dintr-un subiect abordat de catre artisti celebrii, unul unic si actual.
Andreea Dosinescu, desi formata ca grafician, demonstreaza atat stapanirea limbajului graficii, cat si stapanirea picturii de sevalet. Lucrarile sale sunt rezultatul unui echilibru intre stiinta desenului – specifica artelor grafice – si cea a culorii – specifica mai ales picturii de sevalet.
Rares Kerekes Artistul vizual prezent atat pe simezele bucurestene, cat si pe cele din zona Ardealului si chiar din afara tarii, abordeaza subiecte pretext mult indragite de iubitorii artei vizuale. Peisajele, naturile statice, florile sau personajele sunt trecute prin creuzetul analitic al artistului, fiind transpuse prin tehnica picturii in ulei, cu ajutorul cutitului de paleta, in compozitii armonioase si pline de unicitate, creandu-i un stil propriu si rafinat.
Laura Mihalca Scenografia compozitiilor sale demonstreaza o dominare a principiilor compozitionale si a elementelor de limbaj plastic, juxtapuse unei indemanari de ordin tehnic. Astfel, lucrarile Laurei Mihalca aduc o muzicalitate originala spatiului plasticii contemporane.
Ana Andronic Intre decorativ si pictural, persoanejele Anei Andronic fac parte din galeria oamenilor liberi, descatusati de orice stari inhibitoare. De la realizarea volumelor, pana la grafismul desenului, artista aduce drept dovada buna sa pregatire in domeniul artelor vizuale. Corpul uman demonstreaza un intens studiu anatomic, care ulterior este trecut prin spiritul analitic al Anei, ajungand, la final, in lucrarea sa o interpretare plina de originalitate.

Razvan Stanciu Artist cu o bogata experienta pe simeze, Razvan Stanciu exceleaza atat in arta peisajului, cat mai ales in portretistica. Figurile sale, fie ele ale oamenilor obisnuiti, fie a celebritatilor aduc o pleiada de stari sufletesti. La acestea contribuie intr-un mod ”sonor” armonia cromatica. O intreaga alchimie a spatiului plastic, original si echilibrat, este pusa in slujba omului si a artistului vizual Razvan Stanciu.
Cristian Crestincov Tanarul sculptor abordeaza lumea formelor dintr-o noua perspectiva. Atat ca executie cat si ca tehnica, lucrarile sale sunt pline de eleganta. O eleganta subliniata de elansarea ”siluetelor” compozitionale. Patina este juxtapusa armonios unor culori solare, pline de simbolism, fiind o cheie a portativului muzical al artei sculpturii, arta atat de draga lui Cristian Crestincov.
Petre-Emanuel Ghergu este intr-o continua cautare, o neliniste a unor idei profunde ce fac trimiteri clare spre simbolismul teologico-filosofic. Personajele sunt exemple ale metamorfozarilor sufletului si ale umanizarii unor stari interioare. Cromatica vine mereu in sprijinul lucarilor sale, accentuand simbolismul.

Iata, deci o pleiada de artisti contemporani care doresc, prin ceea ce realizeaza pe plan artistic, sa aduca o noua speranta artei contemporane, afectata de multe ori de problemele de ordin istoric social si nu in ultimul rand ce cele de ordin economic. Intr-o astfel de perioada, tulbure, cei 10 tineri demonstreaza ca profesionalismul in artele vizuale este inca viu, ducand lucrarile lor pe treptele cele mai inalte ale creatiei.

Drd. Petre-Emanuel Ghergu

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s