licitație de artă pentru înființarea primei școli de muzică veche din România

Muzeul Țăranului Român – Studioul „Horia Bernea”

Miercuri, 28 noiembrie 2012, de la orele 19, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, va avea loc licitaţia de artă dedicată înfiinţării şi înzestrării primei Şcoli de Muzică Veche din România. Licitaţia va cuprinde opere realizate de unii dintre cei mai importanţi artişti români contemporani.
Toate operele au fost donate de către artişti, iar fondurile vor fi folosite pentru achiziţionarea de instrumente specifice muzicii vechi, partituri şi lucrări teoretice ce vor fi puse la dispoziţia elevilor, pentru studiu şi documentare. În plus, vor fi acordate burse de studiu elevilor merituoşi cu situaţie financiară dificilă.

Catalogul licitației poate fi consultat la adresa http://www.medievalpraxis.ro/licitatie/Catalog.pdfŞcoala de Muzică Veche este o necesitate în oferta educaţională artistică în România, unde muzica veche nu se regăseşte aproape deloc în programele instituţiilor de învăţământ, în special la nivel preuniversitar, în ciuda unui interes real din partea publicului pentru aceste genuri muzicale.
Pretutindeni în Europa, muzica veche cucereşte teren, cu o reţea dinamică şi bine închegată de muzicieni şi un public numeros şi entuziast, din ce în ce mai tânăr. România se racordează treptat acestor evoluţii, şi este timpul ca o nouă generaţie de muzicieni, dar şi de ascultători cunoscători să se formeze şi la noi în ţară. Or muzicienii de valoare se formează doar prin instruire încă de la vârste mici. De aceea, în primăvara anului 2013, prima Şcoală de Muzică Veche din România îşi va deschide porţile, aşteptându-şi micii muzicieni, cărora le va pune la dispoziţie tot necesarul pentru studiu şi documentare.
Astfel, participând la Licitaţie, obţineţi un dublu câştig: o operă de artă de mare valoare şi şansa de a fi pus o cărămidă la temelia unei noi generaţii de muzicieni specializaţi în muzică veche, pe care peste câţiva ani vom avea cu toţii bucuria să îi ascultăm pe scenele baroce şi renascentiste ale Europei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s